tjitskembuis.reismee.nl

Ma 10-04-2017 en Di 11-04-2017 Dag 2 en 3

Hoi!

Met de gebruikelijke vertraging zal ik jullie vertellen wat ik maandag en dinsdag allemaal heb meegemaakt, ik heb gezien dat ook de site het Russisch niet begrijpt en dan gek gaat doen (???????) Dus dat zal ik voortaan over weglaten ;).


Dag 2 (MA)

Zoals vertelt hadden we een ticket voor de vier belangrijkste musea in St. Petersburg en vandaag gingen we dan ook naar de laatste twee musea, respectievelijk het Russisch museum ofwel Marble Palace en the Church of the spilled blood , waar we al wel langs waren gelopen maar nog niet binnen in waren geweest. De lange dag begon met de nog best pittige wandeling richting the Marble Palace, waar zoals gewoonlijk een grote stress was om vergeten of verloren kaartjes en de kosten die hieraan verbonden zouden zijn en wat weer veel tijd in beslag nam. Toen we eindelijk binnen waren, was alles. de moeite. waard.. Het was een prachtig museum met veel schilderijen, en prachtige zalen met bizarre kroonluchters. Bovendien waren alle trappen, pilaren en stukken van de muur van marmer gemaakt. Een beetje een gekke combinatie vormde de moderne kunst collectie die ook in het gebouw aanwezig was, maar wel erg leuk was om naar te kijken. Na een paar uurtjes rondzwerven in dit gigantische gebouw verzamelde we in de tuin van het gebouw, bij het gigantische standbeeld en in de brandende zon. Want ja, het was prachtweer. Het was het tegenovergestelde weer dan je van Rusland zou verwachten en veel mensen hadden geen jassen of truien aan. Na een snelle lunch vertrokken we naar de volgende activiteit: het michalovski paleis.Ik denk dat ik nog nooit zo'n mooi gebouw gezien heb vanbinnen.. Het was vergelijkbaar met Versaille in Frankrijk, maar dan 5 keer zo groot en vol met prachtige schilderijen, zowel aan de muur als als vloer of plafond. Bizarre spiegelzalen met met bladgoud bedekte beeldhouwwerken, kroonluchters en kandelaren na elke drie meter hoge met bladgoud bedekte deur die je door liep. In elke zaal was er weer iets nieuws prachtigs te zien en het verveelde nooit. Helaas moest er toch een einde ook komen, want we gingen door naar het volgende prachtige gebouw: the church of our savior of the spilled blood, maar dan van binnen. Ook dit was oprecht adembenemend... Het hele gebouw is vanbinnen bedekt met meer dan 7500 vierkante meter verschillende soorten mozaïek, waarvan de meest prachtige afbeeldingen zijn gemaakt. De kerk was niet heel groot, maar wel belachelijk hoog en elk stukje muur was felgekleurd. (zie foto's!)
S' avonds zijn we met een grote groep van ongeveer 20 man gaan eten in het enige echte Jamie Oliver restaurant in St. Petersburg. Dit was zeker een verschil met de rest van de restaurants in de stad, al was het vooral de service dat het verschil maakte. Na deze dag waren we Kapot. En zijn we dan ook niet te laat gaan slapen :)


Dag 3 (Di)

Graag zou ik terug willen nemen wat ik hiervoor gezegd heb over zogenaamd het mooiste gebouw al hebben gezien. Vandaag gingen we naar, de Hermitage... De indeling doet je denken aan het Louvre, de muren, kroonluchters, deurknoppen, kandelaren, spiegels, stoelen, vleugels, schilderijen en details aan Louvre. Er waren verschillende departments, net als in het Louvre met Grieken en Romeinen waar vooral oude kannen en schalen, scherven en muurschilderingen te zien waren, Franse, Duitse, Nederlandse en Russische schilderijen, moderne kunst, beelden en vloer en muurschilderen, en nog veel en veel meer. Te veel om te zien op een dag, helaas ,maar de adrenaline hielp ons nog vrij goed door alle rug en schouderpijn, en het lage energielevel door weinig slaap en nauwelijks ontbijt heen. Het was magnifiek, ongelofelijk, fanatisch, schitterend, grandioos geweldig om er ze zijn en Iedereen. moet dit een keer meemaken. Sommige zalen waren volledig van bladgoud gemaakt, er was een hele kerk binnen en de grootste schilderijen die je je voor kan stellen. Het is niet uit te leggen, kijk de foto's en krijg een kleine impressie.

Na de hermitage waren we kapot. Naast het weinige ontbijt en slaap zijn ook de indrukken gewoon overweldigend en super vermoeiend. S' middags zijn we dan ook even gaan liggen en hebben de rest van de avond rustig aangedaan.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!